V 1/8 finala letošnje izvedbe kegljaške Lige prvakov smo se pomerili z madžarsko ekipo Repcelaki. Prva tekma je v vročem navijaškem vzdušju potekala v dvorani Tabor, kjer smo po preobratu v drugem delu tekme, slavili zmago s 6:2 (3499:3496). Na povratni tekmi smo napredovanje potrdili, tokrat smo zmagali s 5:3 (3669:3595).

Pred tekmo je bil cilj jasen, osvojiti vsaj 3 ekipne točke, v kolikor se ponudi priložnost pa domačo ekipo premagati tudi v skupnem številu podrtih kegljev. Repcelaki je napadel zelo odločno in v prvi par postavil svoja najboljša posameznika, ki sta točki po preobratu sicer osvojila, vendar pa naredila zelo malo razlike v kegljih. Pohvaliti velja Luko in Miha za zelo borben nastop, ki bi se z malo sreče lahko končal tudi z vsaj eno ekipno točko. Ko smo pred tekmo prejeli postavo gostov, nam je bilo jasno, da bomo točke lovili v drugih dveh parih. Matej, Timi in Aleš so s suvereno predstavo zagotovili tri ekipne točke, ki so nam že prinesle napredovanje, medtem ko je Jani z nekaj smole izgubil. Na koncu smo domačine prepričljivo ugnali tudi po kegljih in se zasluženo veselili napredovanja v 1/4 finale, kjer nas čaka lanski zmagovalec Lige prvakov, slovaška Podbrezova.

Uradni zapisnik tekme

Izjava Timija Jurančiča:
“Ko so gostitelji povedli 3:1, nam je kazalo slabo. Toda v nadaljevanju smo kegljali odlično in začel se je zlom Repcelakija. K njemu je veliko prispevala tudi skupina dvajsetih naših bučnih navijačev. V četrtfinalu bomo igrali proti slovaški Podbrezovi, ki ima v svojih vrstah tudi svetovnega prvaka, Srba Vilmosa Zavarka. Prepričan sem, da tekmeca lahko uženemo”

Mediji o tekmi

Članek v Večeru
Članek v Ekipi24
Članek na Siolu