V 1/8 finala letošnje izvedbe kegljaške Lige prvakov se merimo z madžarsko ekipo Repcelaki. Prva tekma je v vročem navijaškem vzdušju potekala v dvorani Tabor, kjer smo po preobratu v drugem delu tekme, slavili zmago s 6:2 (3499:3496). Izpostaviti velja odlično igro Timija Jurančiča, ki je v direktnem dvoboju premagal bivšega svetovnega prvaka Leventeja Kakuka in pa Miho Dobnikarja, ki je po 60 lučajih zamenjal Sandija Sajka, priboril izjemno pomembno točko ter dodal prepotrebne keglje za ekipno zmago. Točki sta priigrala še Aleš Blaž in Matej Lepej. Ta zmaga nam predstavlja odlično izhodišče za povratno tekmo, ki bo na madžarskem 8. decembra ob 13:00 uri.

Uradni zapisnik tekme

Izjava Timija Jurančiča:
“Na igro proti izkušenemu asu svetovnega kegljanja sem ponosen. Predlani smo z Repcelakijem igrali finale za evropski pokal NBC v Straubingu in izgubili z 1:7, tedaj me je Kakuk premagal s 720:621. Vesel sem, da sem se mu oddolžil za poraz.”

Izjava Bojana Pihlarja:
“Vseeno sem verjel, da lahko premagamo uglednega tekmeca. Fantje so pokazali pravi obraz, obdržali so mirno kri in zbranost, do zadnjega lučaja jih je preveval ekipni duh. Hvala bučnim navijačem za imenitno ozračje. O napredovanju bo odločal drugi polčas. Sem optimist.”

Mediji o tekmi

Članek v Večeru
Članek v Ekipi24
Prispevek na TV Maribor (Tele M)